ГПУ, СБУ і Нацполіція обшукали офіси «Укргазбанку»

Генпрокуратура спільно з СБУ та Нацполіцією провели обшуки в рамках розслідування кримінального провадження за фактами привласнення кредитних коштів службовими особами АБ «Укргазбанк» у розмірі 140 мільйонів гривень.

Про це повідомили у прес-службі ГПУ.

Так, службові особи АБ «Укргазбанк», зловживаючи своїм службовим становищем, умисно надали підконтрольному суб’єкту господарювання кредит у розмірі 100 млн грн, який не повернуто під заставу власного майно – нежитлового будинку, вартість якого за пособництва незалежного оцінювача, акредитованого у АБ «Укргазбанк», штучно завищено майже в десять разів. У момент приватизації будинок оцінено у розмірі 14,2 млн грн, а вже на період надання кредиту у розмірі 149,8 млн грн. Використовуючи зазначену шахрайську схему, аналогічним шляхом з АБ «Укргазбанк» виведено майже 3,2 мільярди гривень.

Наразі, на підставі дозволів слідчого судді, у кримінальному провадженні проводяться обшуки за 9 адресами, а саме: в офісних приміщеннях суб’єктів господарювання, задіяних в злочинній схемі виведення коштів, за місцями проживання та реєстрації директорів, їх засновників, незалежного оцінювача акредитованого у АБ «Укргазбанк» та службових осіб банківської установи.

Окрім первинної документації, яка і підтверджує факт вчинення злочину, за місцями проведення обшуків виявлено та вилучено 2 одиниці вогнепальної зброї з глушниками, набої та магазини до неї.

Також у банківській скриньці незалежного оцінювача, який проводив оцінку заставного майна, вилучено грошові кошти в готівковій формі у сумі майже 600 тис доларів США.

Досудове розслідування триває.

Генеральної прокуратури України

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: