Львів'ян просять не купувати ялинки без відповідного маркування

Львівське обласне управління лісового та мисливського господарство просить громадськість не купувати у передноворічний період незаконно зрубані ялинки (без відповідного маркування).

Львівське обласне управління лісового та мисливського господарство просить громадськість не купувати у передноворічний період незаконно зрубані ялинки (без відповідного маркування).

Про це інформує прес-служба ЛОДА.

За словами начальника управління Анатолія Дейнеки, на ялинкову кампанію 2016 – 2017 років лісогосподарські підприємства Львівського ОУЛМГ заготували 14,5 тис новорічних ялинок.

«Середня ціна лісових красунь заввишки 1 – 3 м становитиме від 55 до 250 грн, – розповів посадовець. – На сайтах лісогосподарських підприємств можна дізнатися про ціну на ялинку в залежності від породи та висоти деревця».
Реалізовуватимуть ялинки із дворів лісництв, лісгоспів, а також на ринках районного та місцевого значення.

Читайте також: Де у Львові можна купити ялинку. Інтерактивна мапа
Лісівники звертають увагу, що кожна ялинка маркуватиметься біркою або самоклеючою стрічкою із штрих-кодом, які мають інформацію про місце заготівлі. Власне це і є підтвердженням законності її реалізації.
Слід зазначити, що для охорони хвойних насаджень, перевірки законності придбання і перевезення новорічних ялинок працюватимуть мобільні рейдові групи з працівників державної лісової охорони, держекоінспекції та поліції.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: