Понад 44% українців не підтримують ідею щодо проведення нового Майдану

44,1% українців не підтримують ідею щодо проведення нового Майдану і лише 16,2% підтримали б таку ініціативу та висловили готовність особисто взяти участь в акціях протесту.

Про це інформує Уніан.

«Суспільно-політична ситуація в Україні», презентовані сьогодні на прес-конференції у Києві.
Як зазначається у прес-релізі з даними дослідження, на запитання: ”Оцінюючи результати Майдану 2013-14 років з позицій сьогоднішнього дня, підтримали б Ви Майдан сьогодні?” лише 10,2% респондентів заявили про готовність регулярно брати участь у подібних акціях. 21,8% відповіли, що особисто не брали б участі у Майдані, але морально підтримували б протестувальників, ще 13,5% висловили готовність інколи виходити на Майдан або ж брати участь в акціях протесту у своїх містах.

Водночас 9,2% респондентів висловили готовність підтримувати протестувальників матеріально без особистої участі в акціях, а 31,9% опитаних заявили, що взагалі були проти Майдану. Ще 6,7% заявили, що їм байдуже до подібних акцій, 6,8% не змогли відповісти на це запитання.
Разом з тим, як показало дослідження, лише 16,9% опитаних ”заявляють про високу ймовірність повторення Майдану в найближчий час”. Водночас 38,3% впевнені, що повторення подібних акцій є досить ймовірним. 27,8% респондентів вважають такий розвиток подій у найближчі півроку або рік малоймовірним, ще 9,5% взагалі вважають це практично неможливим. 7,6% не змогли визначитися із відповіддю на поставлене запитання.

Водночас 44,1% респондентів не підтримують ідею щодо проведення нового Майдану. Лише 16,2% опитаних підтримали б таку ініціативу і висловили готовність особисто взяти в ній участь. 30,8% висловилися на підтримку таких акцій протесту, але без особистої участі у них. 8,9% не визначилися із підтримкою чи не підтримкою подібної ініціативи.
Також зазначається, що 59,5% опитаних для доведення своєї позиції «найбільш допустимим актом» вважають участь у виборах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: