У Львівському палаці мистецтв відкрилася благодійна виставка «Для бійців від митців»

14817018705850f9ee098a2

У вівторок, 13 грудня, у Львівському Палаці Мистецтв відкрилася благодійна виставка «Для бійців від митців». В межах експозиції відбуватиметься тихий аукціон, під час якого збиратимуть кошти для придбання оптичного обладнання для воїнів АТО ДУК «Правий сектор», 1 штурмова рота.

Тож усі запропоновані художні твори, що будуть на виставці, можна буде придбати, а виручені кошти підуть на закупівлю тактичного обладнання. Митці сподіваються, зберуть потрібну суму для придбання оптичного обладнання: тепловізор Quantum XQ50 Thermal Scope, підзорна труба Yukon 6-100x100 зі штативом, лазерний даль номер Leica rangemaster crf 1600-b.

Тактичні тепловізори – саме те, що сьогодні є життєво необхідним для воїнів АТО. Ці прилади, можуть врятувати наших чоловіків, батьків, братів. Тому волонтери всієї країни намагаються згуртуватися, аби кожен підрозділ мав бодай один тепловізор. Втім, на яке обладнання вистачить грошей виручених на аукціоні стане відомо 18 грудня о 18 годині на закритті виставки. То ж, усіх закликаємо придбати художній витвір мистецтва наших сучасних авторів під час тихого аукціону.

«Митці прагнуть черговий раз нагадати про потребу переосмислити ситуацію, що склалася на фронті і нагадати, що АТО давно перетворилася на справжню війну. І нехай інші витрачають кошти на смаколики у кав’ярнях, митці готові поділитися тим, що творять і в що вкладають свою душу – свої художні твори. Адже їх цінність в рази перевищує будь-яке бажання плотської втіхи. А сьогодні, коли ці твори мистецтва можна придбати, виручені кошти дадуть шанс на життя ще не одному солдатові. І ще не одна мати отримає листа від свого сина, а не труну і біль. Митці вірять, що перемога близька і об’єднуються заради тих, хто боронить нашу країну на Сході. Бо ми – єдині!», - кажуть організатори.

Організатори заходу - Василь Бойко, Олексій Чередніченко, Колодка Сергій, Лев Скоп , Андрій Ковальчук. Співорганізатори - Львівський Палац Мистецтв, Українська Спілка Іконописців, Іконописне Об’єднання в ім'я св.Кипріяна, ДУК "Правий сектор", ЛНАМ кафедра сакрального мистецтва, іконописна майстерня "На Свято Юрській горі".
Запис відеозвернення від митців для бійців АТО можна зробити з понеділка до п’ятниці з 11 до 19 години в іконописній майстерні на Святоюрській горі (площа Святого Юра, 5). До участі запрошуються львівські митці, волонтери, громадські діячі та усі небайдужі. Кожен з бажаючих зможе звернутися до бійців АТО і підтримати їх добрим словом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: