Запасів газу в Україні достатньо для проходження зимового періоду

Запасів газу в Україні достатньо для проходження поточного опалювального сезону без закупівель російського газу, повідомив на прес-конференції голова Бюро комплексного аналізу та прогнозів Сергій Дяченко.

Про це інформує Уніан.

«Зараз режими споживання, режими поставок і прогнози погодних умов дозволяють стверджувати, що зиму ми пройдемо, - сказав Дяченко. - Запаси, які ми маємо, - це на середній температурний режим».

Запаси природного газу в українських підземних сховищах (ПСГ) станом на 9 грудня залишали 13,082 млрд куб. м.
У вересні уряд затвердив графік підготовки України до опалювального сезону, а також визначив обсяги запасів палива для забезпечення споживачів теплом і електроенергією. Зокрема, запаси газу в підземних сховищах мають становити не менше 17 млрд кубометрів. При цьому, за оцінками НАК «Нафтогаз України», запас газу в 14,5 млрд кубометрів є достатнім для проходження опалювального сезону.
16 жовтня Україна припинила закачування газу в підземні сховища і почала його відбір.
Україна вже рік не закуповує газ в Російській Федерації і обходиться виключно імпортом палива від європейських постачальників за реверсною схемою, а також газом власного видобутку. За планом уряду, вже до 2020 року Україна може наростити власний видобуток палива в обсягах, необхідних для повного забезпечення власних потреб.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: