Зрозумів, що потрібна допомога, коли ледь не побив двох людей, - боєць АТО

15493656_1377879745557089_6535214745339617327_o

Багато демобілізованих бійців АТО не вірять психологам і вважають,що вони здорові, і в них все гаразд, але насправді в багатьох є проблеми.

Про це під час прес-конференції розповів демобілізований боєць Національної гвардії України, колишній воїн батальйону «Донбас» Руслан Кідалов, передає ІА Дивись.info.

«Я, як і інші думав, що ніяких проблем з адаптацією в мирному житті в мене не буде. Коли я повернувся додому, кілька місяців зі мною все було нормально, а потім мене трошки накрило. Коли ледь не побив в черзі двох чоловіків, зрозумів, що мені потрібна допомога. І я сам звертався до одного з психологів. Так я консультувався десь місяців 4-5. Після звільнення приїжджаєш додому і думаєш, що все добре. Але ти не такий, як був до цього. Більшість хлопців говорять, що вони досі залишаються внутрішньо у 2014 році, тоді, коли були в зоні АТО, у сні все ще на танках їздять, хтось когось хоче прибити. Хлопці соромляться в цьому зізнатися. Я – не соромлюсь. Тому я вважаю, що дуже потрібно працювати з психологами. Багато хто цього не розуміє. На жаль, в нас є таке, що інші подумають, що ти хворий на голову, якщо звертаєшся до психолога. Тому психологам треба самим ходити до бійців і намагатись допомогти», - розповів демобілізований боєць.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: