Україна готова заради звільнення 58 заручників передати 228 осіб, – Тандіт

Україна готова на безпрецедентний крок заради звільнення 58 заручників - передати 228 осіб, яких вимагали представники ОРДЛО.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив парламентер Центру сприяння та звільнення полонених і заручників при СБУ.

«Ми не займаємося політикою та маніпуляціями! Ми здійснюємо справи! Ми сподіваємося, що РФ як член мінського формату та сторона, що фактично приймає рішення зі звільнення заручників, до Нового року дасть можливість заручникам на різдв'яні свята бути в родинному колі!» – написав Тандіт.

Натомість перший віце-спікер парламенту Ірина Геращенко зазначила: «Україна продовжує боротися за звільнення заручників. Узгоджене рішення мінської гуманітарноії групи і СБУ, підтримане президентом – як гуманітарний жест доброї волі українська сторона передасть ОРДЛО 15 осіб із списку тих, кого вони запитували (це люди з важкими діагнозами, серед них є літні і жінки, які вчинили злочини, але на них немає крові). Ми очікуємо, що процес звільнення заручників має бути розблокований. Ми звертаємося до РФ і ОРДЛО проявити гуманізм і звільнити заручників, в яких є маленькі діти, які мають хвороби і поранення. Якщо Кремль і ФСБ вирішили передати заручників одному з народних депутатів – головне, передайте. Негайно розблокуйте процес звільнення. Україна давно зробила цю пропозицію: передати 228 осіб і забрати 58 заручників, чекаємо офіційної відповіді».

Нагадаємо, раніше Надія Савченко заявила, що досягла результатів у переговорах з терористами «ДНР/ЛНР». За її словами, є домовленість про обмін полоненими за формулою «один на чотири». Депутат пояснила, що протоколів не складали, але були визначені списки людей, яких можна обміняти.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: