Журналісти встановили рекорд України, проїхавши понад 10 тисяч кілометрів українськими дорогами за 7 днів

Журналісти медіагрупи «Автоцентр» встановили рекорд України, проїхавши понад 10 тис. км українськими автошляхами за 6 діб та 16 годин.

Про це інформує Уніан.

Про це на прес-конференції в УНІАН, присвяченій підсумками марафону «10 000 км за 7 днів» повідомив заступник гендиректора медіагрупи «Автоцентр» і учасник пробігу Віталій Новак.
За його словами, всю дистанцію журналісти подолали на автомобілі Chevrolet Сruze, який, незважаючи на інтенсивність руху і стан українських доріг, залишився цілим за підсумками марафону.

«Мене часто запитували: «а навіщо ви це робите?», а я у відповідь задавав питання ”а навіщо взагалі ставляться рекорди?». Тому що ми хотіли зробити те, чого до нас ніхто не робив, що викликає ентузіазм у інших людей, перевірити свої сили, перевірити автомобіль, зрештою, перевірити Україну, як і з якою швидкістю можна пересуватися Україною, наскільки це комфортно і наскільки це безпечно», - сказав Новак.
За його словами, цей експеримент дозволив розвіяти кілька міфів. Так, зазначив Новак, думка про наші дороги як про абсолютно непрохідні сильно перебільшена, і за необхідності по них можна проїжджати і 1600 км на добу.
Так, журналісти дійшли висновку, що найбільш складними для проїзду виявилися дороги Сумської області, зокрема, траса Київ-Суми, яка, на їхню думку, давно потребує капітального ремонту.

Крім того, організатори автопробігу відмовилися від включення в маршрут через поганий стан ще однієї дороги - траси Кропивницький - Кривий Ріг - Миколаїв.
«Як і раніше, викликає подив і неприйняття тривалий на нескінченний термін ремонт траси М03 Київ-Харків і Е95 Одеса-Київ. Мало того, що рух тут постійно утруднений через проведення робіт, у нічний час переміщення тут просто небезпечне через недостатню освітленість і відсутність освітлених знаків – ті попереджувальні дорожні знаки, які встановлені сьогодні, давно не відповідають жодним нормам і не мають люмінесцентного покриття», - зазначив Новак.

При цьому кращою дорогою країни після 7 днів пробігу журналісти назвали трасу Київ–Житомир–Рівне-Чоп.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: