Пластуни привезли Вифлеємський вогонь миру у Львів (фоторепортаж)

img_6601

Священний вогонь миру уже у Львові. Пластуни передали його очільникам Львова і області, а також сьогодні він запалає у Соборі Св. Юра.

Близько двох десятків пластунів взяли участь в урочистій передачі Вифлеємського вогню голові ОДА Олегу Синютці. Після цього вони вирушили у Львівську міську раду, аби і там запалити священний вогонь. Під час передачі вогню українські скаути традиційно заспівали Пісню Вифлеємського Вогню Миру.

Пластуни пояснюють, що це їхній традиційний обов’язок – передавати Вифлеємський вогонь як символ миру, злагоди й добра. За їхніми словами, сьогодні вдень делегація пластунів перейняла вогонь на українському кордоні від польських харцерів.

Українські пластуни також розвезуть вогонь по всій країні, зокрема поїдуть ліхтарики із священним вогнем на схід, на передову. Вифлеємський вогонь миру в Архікатедральний Собор св. Юра привезуть 17 грудня о 19 годині.

Священний вогонь постійно горить у Вифлеємі, місці, де народився Ісус Христос. Вогонь доправляють до Європи скаути Австрії, а звідти скаутська естафета поширює його по цілому світу. За допомогою Вифлеємського вогню миру символічно єднаються християни цілого світу.

Вогнем з Вифлеєму запалюють у домівках Святвечірні свічки, щоб відчути світло і тепло Божественної любові, у мирі та злагоді зустріти Різдво Христове. Вифлеємський вогонь миру горітиме у Соборі Св. Юра до 19 січня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: