Росія втручалася у виборчий процес з метою підтримки Трампа, – ФБР

Директор Федерального бюро розслідувань (ФБР) Джеймс Комі та директор Національної розвідки Сполучених Штатів Америки Джеймс Клаппер-молодший погоджуються з висновками Центрального розвідувального управління (ЦРУ) про те, що Російська Федерація втручалася у виборчий процес, щоб допомогти Дональду Трампу здобути перемогу.

Про це повідомляє видання The Washington Post, передає УНІАН.

Підтримка директором ФБР висновків ЦРУ відображає той факт, що керівники трьох головних спецслужб США завжди мали єдину думку щодо намірів Росії, повідомили високопосадовці. Ця позиція суперечить пропозиціям деяких законотворців, які казали, що нібито ФБР не погоджувалося з ЦРУ.

Поінформовані джерела повідомили, що директор ЦРУ Джон Бреннан направив своїм співробітникам листа, у якому говорилося про його зустрічі з керівниками інших двох відомств.

«Раніше цього тижня я окремо зустрівся з (директором) ФБР Джеймсом Комі та директором Національної розвідки Джеймсом Клаппером, і ми маємо міцний консенсус щодо масштабу, походження та намірів російського втручання у наші президентські вибори», – йшлося у листі директора ЦРУ, відповідно до інформації високопосадовців, які бачили цей документ.

«Усі втрьох ми також погодилися з тим, що наші відомства разом з іншими повинні зосередитися на завершенні грунтовного перегляду цієї проблеми», - наголошувалося у листі Бреннана.

Обраний президент Трамп послідовно відкидав заяви розвідслужб.

ЦРУ поділилося своїм останнім аналізом з ключовими сенаторами близько двох тижнів тому на зустрічі, що проходила за закритими дверима. Представники відомства повідомили сенаторів, що було «цілком очевидно», що обрання Трампа було однією із цілей Росії, відповідно до інформації посадовців, які говорили на умовах анонімності.

В ЦРУ та ФСБ не вважають, що Росія мала «єдину мету», яка полягала у втручанні під час президентської кампанії. Окрім допомоги Трампу, ще одна мета Росії стосувалася підриву довіри американських виборців до виборчої системи США.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: