У Львові визначили переможця конкурсу студентських наукових робіт про визвольний рух

Сьогодні відбувся фінал конкурсу студентських наукових робіт «Український визвольний рух 1920-х - 1950-х років» і визначили переможців.

Про це повідомили у Центрі дослідження визвольного руху.

Отже, перше місце здобув Сергій Гуменний (Тернопіль) із роботою «Українці vs Корпус охорони прикордоння». Друге місце посів Петро Муха (Львів) із дослідженням «Картографування діяльності УПА за допомогою геоінформаційних систем». І третю позицію обійняла Валентина Арабаджи (Маріуполь) із дослідженням «Донбас у документах підпілля ОУН».

Крім того, ще 6 конкурсантів отримали персональні відзнаки від кожного члена журі: Володимир Ярич, Володимир Баров, Ксенія Сорокіна, Ірина Косовська, В'ячеслав Дзюбенко та Дмитро Ткачук.

У рамках семінару Голова Український інститут національної пам'яті Володимир В'ятрович, директор ЦДВР і Національний музей «Тюрма на Лонцького» Руслан Забілий і доцент Український католицький університет UCuniversity Василь Стефанів прочитали студентам лекції з різних тем, дотичних до тематики конкурсу.

А на завершення хлопці та дівчата оглянули Національний музей-меморіал «Тюрма на Лонцького», реставраційну майстерню та архів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: