У Мін’юсті США не збираються зустрічатися з Онищенком

Міністерство юстиції США (United States Department of Justice) повідомляє, що не збирається проводити зустрічі з народним депутатом України Олександром Онищенком, який ховається за кордоном.

Міністерство юстиції США (United States Department of Justice) повідомляє, що не збирається проводити зустрічі з народним депутатом України Олександром Онищенком, який ховається за кордоном, передає InfoResist.

«У звичайних умовах, Департамент юстиції США і правоохоронні органи США готові зустрітися з людьми, які стверджують, що мають докази щодо порушень законів США. Але сам факт такої зустрічі не є показником того, що такі порушення мали місце, або що інформація людини вважається точною. Хоча Департамент юстиції зазвичай не коментують таких зустрічей, в світлі рішення Онищенка публічно говорити на цю тему, ми можемо заявити, що Департамент юстиції США не має ніяких планів з проведення подальших зустрічей з паном Онищенком», - йдеться в інформації Мін'юсту США.

На початку серпня А.Онищенко покинув територію України. 8 серпня він був оголошений в національний розшук.

О.Онищенко підозрюється в організації схеми з розкрадання коштів при видобутку і продажу природного газу в рамках договорів про спільну діяльність з ПАТ «Укргазвидобування», в результаті якої державі було завдано збитків на суму близько 3 млрд грн. В СБУ також заявили про початок досудового слідства щодо А.Онищенко за ознаками державної зради.

На початку грудня оголошений в національний розшук і знаходиться за межами України народний депутат Онищенко звинуватив адміністрацію президента України Петра Порошенка в «скупці» голосів в парламенті через нього і декількох інших депутатів.

За інформацією ЗМІ, протягом року Онищенко записував свої бесіди з П.Порошенко на ручний годинник з диктофоном. Депутат повідомив, що передав цей компромат американським спецслужбам 29 листопада.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: