НАТО проти військового втручання в сирійський конфлікт

Партнери по НАТО дійшли висновку, що військове втручання в сирійський конфлікт лише погіршить наявну ситуацію.

Про це інформує Уніан.

За словами Столтенберга, «розглядаючи становище в Сирії, партнери по НАТО дійшли висновку, що військова операція зробить жахливу ситуацію ще гіршою». Те, що відбувається в Сирії, генсек НАТО назвав «страшною людською катастрофою». У разі військового втручання сил Альянсу «ми ризикували б розростанням регіонального конфлікту або тим, що загине ще більше невинних жертв», наголосив Столтенберг.
Як зазначив генсек Альянсу, «якщо на кожну проблему, на кожну гуманітарну катастрофу ми відповідатимемо військовими засобами, то опинимося у світі з ще більшою кількістю воєн і страждань».

Заперечуючи критичні висловлювання на адресу НАТО від обраного президента США Дональда Трампа, який назвав Альянс «застарілим», Столтенберг зазначив, що роль НАТО особливо важлива саме зараз. «Нинішній світ є небезпечнішим, ніж будь-коли раніше, тому нам більш ніж будь-коли необхідний такий союз, як НАТО», - сказав Столтенберг.
Разом з тим Рада безпеки ООН у неділю, 18 грудня, планує проголосувати щодо відправлення до міста Алеппо, що на півночі Сирії, міжнародних спостерігачів. Як пише інформагенція AFP, Росія опирається цій ініціативі. Спостерігачі мали би наглядати за евакуацією цивільних зі східного Алеппо, яке донедавна контролювали повстанці і яке нині перебуває майже під повним контролем армії президента Башара Асада. Росія залишається його близьким союзником.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: