У Львівській області зафіксовано порушення в ході проведення виборів до об’єднаних громад

У Львівській області зафіксували випадок заповнення та підписання протоколів про підрахунок голосів під час проведення голосування на виборчій дільниці №460800, що знаходиться у с. Пнікут Мостиського району.

Про це інформує Уніан.

«Заповнювати порожні бланки протоколів до закінчення голосування на дільниці суворо забороняється законодавством та тягне за собою кримінальну відповідальність», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що сьогодні, 18 грудня, відбувається голосування на перших місцевих виборах у 143 об’єднаних територіальних громадах. За результатами голосування буде обрано 76 сільських голів, 46 селищних голів, 21 міського голову, а також відповідні місцеві ради та 1 старосту.
Вибори проводяться в об’єднаних територіальних громадах в 22 регіонах України. Зазначається, що проведення цих виборів є підсумковим етапом об’єднання територіальних громад і набуття повноважень новими органами самоврядування.
Загалом, за даними ОПОРИ, агітаційна активність місцевих організацій політичних партій та кандидатів на перших місцевих виборах 18 грудня не була високою. «Втім, конкретність виборчого процесу є вищою у міських об’єднаних територіальних громадах і доволі слабкою на рівні сіл та селищ», - додали в організації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: