В Україні сьогодні проходять перші місцеві вибори у 144 об`єднаних територіальних громадах

Сьогодні, 18 грудня, відбувається голосування на перших місцевих виборах у 144 об’єднаних територіальних громадах.

Про це інформує Уніан.

За результатами голосування буде обрано 76 сільських голів, 46 селищних голів, 21 міського голову, а також відповідні місцеві ради та 1 старосту, повідомляє громадянська мережа ОПОРА.

Вибори проводяться в об’єднаних територіальних громадах в 22 регіонах України.
Зазначається, що проведення цих виборів є заключним етапом об’єднання територіальних громад і набуття повноважень новими органами самоврядування.
Загалом, за даними ОПОРИ, агітаційна активність місцевих організацій політичних партій та кандидатів на перших місцевих виборах 18 грудня не була високою.

«Втім, конкретність виборчого процесу є вищою у міських об’єднаних територіальних громадах і доволі слабкою на рівні сіл та селищ», - зазначається в повідомленні.

Також в ОПОРІ підкреслили, що на перших місцевих виборах в об’єднаних територіальних громадах не вдалося повністю запобігти зловживанням адміністративними ресурсами та використанню кандидатами місцевих програм розвитку у виборчих інтересах. Крім того, посадові особи органів влади залучалися в окремих громадах до агітації на користь конкретних кандидатів, що у низці випадків мало ознаки зловживання адміністративним ресурсом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: