«Чорного Ворона» Шкляра екранізують

shklyar

19 грудня Державне агентство України з питань кіно уклало з компанією «ТЕТ-продакшн» контракт про надання кінопроекту «Залишенець. Чорний ворон» державної фінансової підтримки розміром 11 873,5 тис. грн., загальна вартість виробництва фільму – 23 746, 9 тис. грн.

Про це повідомили у Держкіно.

Кінопроект повнометражного ігрового фільму «Залишенець. Чорний ворон» став одним із переможців Дев’ятого конкурсного відбору Держкіно. Автором сценарію фільму є Андрій Кокотюха, режисер – Олег Туранський, продюсери – Олександр Ткаченко, Олена Васильєва, Марина Городецька та Вікторія Забулонська.

Стрічка є екранізацією однойменного історичного роману українського письменника Василя Шкляра, в основу якого покладені історичні документи, зокрема із розсекречених архівів КДБ.

Холодноярський отаман Чорний Ворон повертається в рідні краї, аби підняти народ на повстання проти влади більшовиків, але люди втомилися від війни та спокушені амністією, тому Чорний Ворон уже не має підтримки мас. Український уряд у вигнанні теж закликає припинити боротися. Чорний Ворон отримує шанс виїхати з України разом із коханою жінкою, але він відмовляється від спокійного життя заради продовження боротьби.

Режисер стрічки Олег Туранский розповів: «Залишенець. Чорний Ворон» базується не лише на однойменному романі-бестселері, а передусім – на реальних подіях та фактах героїчної історії України. Це історія кохання під час визвольної війни. Заради продовження своєї боротьби герой приносить в жертву найдорожче, що є у його житті…

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: