Німеччина виділяє ВООЗ 2,5 мільйона євро допомоги для постраждалих від конфлікту на Донбасі

Уряд Федеративної Республіки Німеччина виділяє Всесвітній організації охорони здоров`я (ВООЗ) 2,5 млн євро гуманітарної допомоги для особливо уразливих груп населення та постраждалих від конфлікту на сході України.

Про це інформує Уніан.

«Тим самим федеральний уряд реагує на заклик ВООЗ, яка звернула увагу на особливо гостру ситуацію з охороною здоров`я у зоні східноукраїнського конфлікту. За рахунок допомоги від Німеччини ВООЗ закуповуватиме і розподілятиме серед потребуючих допомоги осіб, які через конфліктну ситуацію взагалі не мають доступу або мають дуже обмежений доступ до медичної допомоги і можливостей лікування, життєво важливі медикаменти, вакцини та медичні витратні і лікувальні матеріали», - йдеться у повідомленні.

«Допомога, яка надаватиметься ВООЗ, безпосередньо стосується майже 150 тис. осіб по обидва боки лінії зіткнення і включає в себе, зокрема медичне обслуговування та лікування пацієнтів з гострими та хронічними захворюваннями і травмами, а також навчання й підвищення кваліфікації медичного персоналу та створення лабораторій або розширення їхнього потенціалу, Цю діяльність ВООЗ тісно узгоджує з Міжнародним комітетом Червоного Хреста, різними неурядовими організаціями та іншими суб’єктами гуманітарної допомоги й українськими державними органами охорони здоров`я», - заявили у посольстві.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: