У Львівській міськраді відбулися «бюджетні» громадські слухання

У приміщенні міської ради відбулися громадські слухання щодо бюджету розвитку Львова на 2017 рік. Під час них директор міського департаменту економічної політики Ірина Кулинич презентувала основні показники бюджету, а опісля присутні активісти, експерти та інші зацікавлені мешканці мали змогу долучитись до обговорень, висловивши власну думку та пропозиції.

Як відзначила посадовець мерії, до переліку, насамперед, увійшли перехідні об’єкти, які були розпочаті цього року і будуть завершені наступного. Це, зокрема, відновлення дитячих садочків, закінчення інфраструктурних і дорожніх робіт тощо. Також перелік охопив об’єкти, на які розроблено чи потрібно розробити проектно-кошторисну документацію.

Загалом для розподілу за об’єктами у 2017 році буде доступно 1,158 млрд грн. бюджету розвитку, ще 358 млн грн. – це гарантовані містом зобов’язання за кредитами.

Серед основних видатків – 186,6 млн грн. на гуманітарну сферу, тобто освіту, культуру, охорону здоров’я, спорт та молодь і соціальний захист. Зокрема, мають намір виділити 8 млн грн. на придбання сучасного обладнання для навчальних закладів міста, відновити 60 туалетів, встановити на даху однієї зі шкіл сонячні батареї, влаштувати в одному із садочків теплові помпи, продовжувати відкривати додаткові групи в ДНЗ тощо. 30 млн грн. передбачено на обладнання у медичній сфері. Також мають намір виготовити проектно-кошторисну документацію і провести капремонти 42 спортивних майданчиків і 2 басейнів. Ще близько 27 млн грн. пропонують скерувати в культурну сферу, а саме – на ремонти в міських театрах та парку культури тощо.

Від 19,5 до 21 млн грн. планують виділити для кожної із 6 районних адміністрацій міста, здебільшого – на облаштування внутрішньоквартальних проїздів та ремонт доріг. Продовжуватимуть і роботи з будівництва велодоріжок: у 2017 році на це передбачають майже 9 млн грн.

Як зазначила Ірина Кулинич, цьогоріч, як і зазвичай, головним розпорядним коштів залишається департамент житлового господарства та інфраструктури, якому мають намір скерувати 268 млн грн. Йдеться, зокрема, про перехідні об’єкти. «Так, на завершення робіт на вул. Мечнікова ми передбачаємо 16 млн грн. Також є кошти на вул. Пулюя – Трускавецьку. Окрім цього, потрібно передбачити й на пл. І.Франка, адже ми провели роботи лише від вул. Франка на Сихів, а не на самій площі. Ще є вулиці Замарстинівська, Героїв УПА, Шевченка, Богданівська, Пластова до ТЕЦ-2 тощо», – зазначила посадовець.

Також майже 16 млн грн. пропонують виділити на реконструкцію міських парків, зокрема – Стрийського, Скнилівського, імені Івана Франка, Залізної Води тощо. Ще 10 млн грн. мають намір використати на придбання техніки для ШРП, а 17 млн грн. – на ремонти у сфері охорони історичного середовища. Цьогоріч продовжуватимуть і роботи щодо каналізування, зокрема – у Білогорщі та Рудно.

Наприкінці слухань присутні проголосували за прийняття резолюції, підтримавши бюджет розвитку міста на 2017 рік із озвученими пропозиціями.

Нагадаємо, 15 грудня виконавчий комітет ЛМР схвалив перелік об’єктів, видатки на які наступного року будуть проводити за рахунок коштів бюджету розвитку Львова. Як відзначила Ірина Кулинич, прийняті показники – не остаточні: їх коригуватимуть за результатами громадських слухань та розгляду депутатів міськради.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: