У Львові обрали найкращі традиційні харчові продукти

4__1482142475_613x275-30267857143_3_0

У Львові під час конференції «Підсумки та перспективи проекту «Підвищення інформованості та оцінка потенціалу валоризації якісних харчових продуктів у Львівській області», що відбулася днями, обрали найкращі традиційні харчові продукти області.

 

Про це повідомила директор департаменту агропромислового розвитку Львівської облдержадміністрації Наталія Хмиз.

Під час конференції, участь у якій взяли виробники, дистриб’ютори, ресторатори, представники кооперативів та асоціацій виробників, науковці зокрема, підбили підсумки роботи із вивчення потенціалу для впровадження системи географічних зазначень з метою валоризації (створення доданої вартості) місцевих продуктів. Її впроваджували на Львівщині з липня 2016 року. Йдеться про маркування, які наносяться на самий продукт та дозволяють ідентифікувати його місце виробництва.

До слова, у світі такі географічні зазначення та подібні їм знаки є гарантом якості продукту та зв’язку з відповідною територією і традиціями.

Обговорили під час конференції і вісім продуктів, що мають найвищий потенціал і можуть претендувати на географічне зазначення. Для подальшої роботи у рамках пілотних проектів обрали такі продукти як карпатська бринза, квасоля Ясько і мед.

"Львівська область має яскраво виражену національну ідентичність та характеризується високою динамікою розвитку продовольчого сектору, - зазначила Наталія Хмиз.- Тому дуже приємно, що для можливого впровадженням французького досвіду валоризації традиційних продуктів харчування та європейської системи географічних зазначень в інших областях України обрали саме Львівщину".

Нагадаємо, Львівську область обрали пілотною територією для впровадження проекту "Підвищення інформованості та оцінка потенціалу валоризації високоякісних харчових продуктів у Львівській області". Його реалізовує Посольство Франції в Україні, Агентство з розвитку міжнародного співробітництва в галузі сільського господарства та сільської місцевості, Франція. Метою Проекту є підтримати Україну у впровадженні європейської системи географічних зазначень згідно Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Наступним кроком буде поширення проекту на інші регіони України,  враховуючи досвід реалізації його на Львівщині.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: