В Алеппо направлять міжнародних спостерігачів

Організації Об’єднаних Націй прийняла резолюцію про направлення в місто Алеппо, оточене військами президента Сирії Башара Асада, дії яких підтримує російська авіація, міжнародних спостерігачів для безпечної евакуації цивільних громадян.

Про це йдеться в повідомленні Постійного представництва Франції при ООН в Twitter, передає УНІАН.

«Рада безпеки одноголосно прийняла французький проект резолюції щодо розміщення спостерігачів ООН в Алеппо», – йдеться в повідомленні.

Зокрема резолюція покликана на здійснення безпечної евакуації, надання гуманітарного доступу та захист госпіталів.

Як повідомлялося, домовленості про евакуацію людей зі східних районів Алеппо за останні кілька діб неодноразово зривалися. Евакуація, розпочата 15 грудня, призупинилася наступного дня через вимоги армії евакуювати поранених із сіл Аль-Фуа й Кефрая, що перебувають під облогою повстанців у провінції Ідліб. Напередодні повстанці погодилися сприяти евакуації людей із цих сіл за умови, що також буде вивезено поранених із населених пунктів Мадая та Забадані, що розташовані поблизу ліванського кордону і які оточила армія. Однак у неділю з’явилась інформація, що виведення людей з Аль-Фуа та Кефрая блокують ісламісти. За оцінками ООН, у цих селах перебувають 20 тис. людей.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: