Євросоюз надасть Україні 104 мільйони євро на проведення реформи держуправління

Європейський Союз надасть Україні 104 млн євро на проведення реформи державного управління.

Про це інформує Уніан.

Сьогодні у Брюсселі віце-прем’єр-міністр із питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе та генеральний директор Гендиректорату Європейської комісії «Сусідство та переговори з розширення» Крістіан Даніельсон підписали Угоду про фінансування реформи державного управління.

Документ передбачає безповоротну фінансову допомогу Україні у розмірі 104 млн євро на підтримку реформи системи державного управління, реалізація якої розрахована на 5 років.
«Реформа держслужби - ключова для реалізації решти реформ. Головною перешкодою є низькі зарплати людей, які несуть величезну відповідальність і за держбюджет, і за управління державної машиною. Справедлива оплата такої роботи є запорукою довгострокового успіху України. Кошти, передбачені цією угодою, зокрема, повинні вирішувати і цю проблему», – зазначила Климпуш-Цинцадзе.
Нагадаємо, 24 червня 2016 р. розпорядженням Кабінету міністрів №474-р була затверджена Стратегія реформування державного управління на 2016-2020 роки, яка, зокрема, передбачає створення посад фахівців із питань реформ у міністерствах, перегляд функцій міністерств та оптимізацію їхніх структур, впровадження системи електронного врядування тощо.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: