Омелян сподівається на підписання «відкритого неба» у 2017 році

28149

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян розраховує на підписання угоди про спільний авіапростір з ЄС у 2017 році.

Про це повідомляє прес-служба Мінінфраструктури.

В повідомленні йдеться, що поїздка Міністра інфраструктури України Володимира Омеляна до Іспанії та Великої Британії ознаменувалася низкою консультацій з офіційними Мадридом та Лондоном щодо важливості підписання «відкритого неба» між Україною та ЄС. Офіційний Лондон погодився поновити переговори з Іспанією з приводу того, яким чином знайти взаємоприйнятну формулу якнайшвидшого підписання угоди.

Про це 20 грудня 2016 року під час брифінгу повідомив Володимир Омелян.

«Мною було прийнято рішення особисто провести консультації з офіційним Мадридом та Лондоном для того, щоб чітко зрозуміти і чітко донести меседжі з боку України, що ця угода давно вже переросла  формат технічної  і набула політичного звучання. Як і питання надання Україні безвізового режиму, питання відкритого неба між Україною та ЄС є надзвичайно гострим. Приємно, що обидві столиці із розумінням ставляться до цієї ситуації. Важливо, що офіційний Лондон погодився поновити переговори з Іспанією з цього приводу. Ця інформація була донесена мною до Єврокомісії, я сподіваюся, що ми зможемо в цьому трикутнику із залученням України найближчим часом дійти до спільного компромісу з тим, щоб в 2017 році ця угода була підписана», - зазначив Володимир Омелян.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: