До 2022 році половина всіх побутових відходів в Україні сортуватиметься, а до 2030 року - 90%

Згідно з прогнозами експертів Європейського банку реконструкції та розвитку, закладеним в основу проекту Національної стратегії поводження з відходами, до 2022 році половина всіх твердих побутових відходів в Україні буде сортуватися і відправлятися на повторну переробку, а до 2030 року – 90%.

Про це інформує уніан.

Про це повідомила провідний менеджер департаменту енергоефективності та зміни клімату ЄБРР Олена Борисова на прес-конференції.
«До 2030 року 90% побутових відходів будуть сортуватися. Це цільовий показник, який був визначений на підставі існуючих практик і тієї ситуації, яка склалася в Україні. Це потрібно ще обговорити, але з точки зору наших експертів, це реалістично і забезпечує виконання необхідних екологічних стандартів», - сказала вона.
За словами Борисової, роздільний принцип сортування передбачає встановлення двох різних видів контейнерів, призначених для сухих відходів та інших видів сміття. Сухі відходи включають у себе ті матеріали, які згодом можуть бути перероблені - скло, папір тощо.

За словами менеджера ЄБРР, успішне виконання цього прогнозу залежить від рівня соціальної відповідальності українського населення і бізнесу.
Борисова зазначила, що стратегія також передбачає запровадження принципу розширеної відповідальності виробника. Згідно з цим принципом, вітчизняні виробники нестимуть повну відповідальність за подальший збирання і переробку своїх пакувальних матеріалів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: