Луценко назвав три причини, що могли призвести до загибелі поліцейських у Княжичах

Генеральний прокурор України Юрій Луценко назвав три причини, що окремо або у сукупності могли стати причиною перестрілки у селі Княжичі на Київщині, внаслідок якої загинули п’ятеро поліцейських.

Про це інформує уніан.

За його словами, за попередньою оцінкою подій, першою причиною стала службова недбалість керівників операції із затримання банди грабіжників.
Другою причиною могла стати відсутність на автомобілі Держслужби охорони проблискових маячків, за якими її можна було ідентифікувати.
Третьою причиною могло бути те, що керівництво операцією наказало штурмом визволяти затриманих правоохоронців без проведення попередньої розвідки ситуації.

Група затримання карного розшуку і спецпідрозділу КОРД очікували в покинутому будинку грабіжників, коли в одному з будинків спрацювала сигналізація. На місце приїхав наряд Держслужби охорони, який затримав поліцейських, сприйнявши їх за грабіжників.
Група захоплення вирішила, що співробітників кримінальної розвідки захопили злочинці – сталася перестрілка, в результаті якої загинули двоє співробітників ДСО, двоє поліцейських-розвідників і співробітник спецпідрозділу КОРД, який входив до групи захоплення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: