Порошенко передав Італії картини, затримані на українському кордоні

c0muqqfw8aabnkz

Картини були затримані в Одеській області під час підготовки до перевезення до Молдови.

Президент України Петро Порошенко взяв участь у церемонії передачі італійській Вероні картин, які були викрадені і затримані на українському кордоні.

«Завдяки ефективній співпраці прокуратури, прикордонників, інших українських правоохоронців вдалося перекрити канал контрабанди цінностей мистецтва, не тільки затримати контрабандистів, але і знайти ці безцінні твори мистецтва, які ми сьогодні нарешті після завершення всіх офіційних процедур повертаємо нашим італійським друзям», - сказав президент, виступаючи на церемонії.

За його словами, відтепер 17 картин будуть передані музею Кастельвеккьо в Вероні, звідки вони були викрадені в 2015 році. «Я хотів би подякувати уряд Італії, меру Верони, посольству Італії за можливість продемонструвати в Музеї Ханенків ці 17 безцінних картин українцям», - сказав Порошенко, додавши, що вже десятки тисяч українців відвідали музей і побачили ці картини.

У свою чергу мер Верони мер Флавіо Този подякував українській стороні за таке сприяння у виявленні і поверненні цінних полотен. «Так сталося, що ця історія мала неприємний і драматичний початок і таке гарне завершення, адже вона буде служити відправною точкою для зміцнення нашої подальшої співпраці в першу чергу в сфері культури, а також для зміцнення двосторонніх зв'язків», - сказав він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: