Прокуратура зацікавилася чиновником, який розпорядився передати у власність водойму

Прокуратурою пред’явлено позов про визнання незаконними розпоряджень Пустомитівської райдержадміністрації про передачу у приватну власність земель вартістю півмільйона гривень.

Про це повідомили у прес-службі відомства.

Прокуратурою Львівської області області 19 грудня поточного року до господарського суду Львівської області пред’явлено позов в інтересах держави до Пустомитівської райдержадміністрації про визнання недійсними розпоряджень про передачу у приватну власність земельної ділянки площею 0,45 га разом із розташованою на ній замкненою природною водоймою на території Гамаліївської сільської ради за межами населеного пункту.

Підставами для звернення прокурора до суду стало те, що голова Пустомитівської районної державної адміністрації при прийнятті цих розпоряджень вийшов за межі наданих йому повноважень, при цьому порушив вимоги Земельного кодексу України.

Зокрема встановлено, що вищевказаний водний об’єкт є русловим і належить до басейну річки Західний Буг, а відтак є незамкненою водоймою загальнодержавного значення, яка не може передаватись у приватну власність.

Крім того, діяльність, пов’язана з наданням водних об’єктів для рибогосподарських потреб, не є веденням водного господарства, а тому право розпоряджатись землями для вказаних цілей належить лише Львівській облдержадміністрації.

Водночас, прокуратурою області розпочато кримінальне провадження за фактом вчинення службовими особами Дублянського управління водного господарства, Гамаліївської сільської ради, управління охорони навколишнього природного середовища у Львівській області службового підроблення, що потягло внесення до акту обстеження вищевказаної водойми завідомо неправдивих відомостей щодо її статусу, як незамкненої, та в подальшому призвело до незаконного вилучення з державної власності земельної ділянки разом із даною водоймою та їх передачі у приватну власність.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: