Рада ухвалила закон про підвищення з 1 січня акцизів на алкоголь на 20%

Верховна Рада України прийняла за основу і в цілому підготовлений урядом проект закону про внесення змін до Податкового кодексу, що передбачає, зокрема, підвищення з 1 січня акцизів на лікеро-горілчану продукцію на 20%

.

Про це інформує уніан.

Відповідний законопроект у вівторок проголосували 235 народних депутатів при необхідному мінімумі в 226 голосів.
Згідно з документом, з 1 січня 2017 року ставка податку за 1 літр 100% спирту становитиме 126,96 грн, а за 1 літр пива – 2,98 грн. Ставка на кріплені вина і вермути зросте до 8,02 грн/літр, ігристі вина – 11,65 грн/літр. У той же час акцизна ставка на сухі вина збережеться на рівні 0,01 грн/літр.

Також закон передбачає підвищення акцизу на тютюнові вироби за специфічною ставкою на 30% і адвалорною – на 3 п. п., до 15%.
Згідно з пояснювальною запискою до документа, його ухвалення дозволить збільшити доходну частину бюджету, забезпечить його збалансованість, а також адаптує його до норм європейського законодавства.
Як повідомляв УНІАН, раніше завідувач відділу контролю над тютюном і алкоголем Інституту стратегічних досліджень Міністерства охорони здоров`я України Костянтин Красовський зазначав, що ухвалення цього закону приведе до значного збільшення надходжень до державного бюджету і скорочення споживання спирту населенням.
У ніч на 21 грудня Верховна Рада прийняла в цілому підготовлений урядом проект державного бюджету на 2017 рік з дефіцитом 3% і закладеним зростанням економіки також у 3%. Доходи держбюджету встановлено в сумі 721,4 млрд грн, що на 15,1 млрд грн більше від показника за попереднім проектом.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: