Україна закликає ООН документально фіксувати випадки сексуального насильства на окупованих Росією територіях

Україна звернулася із закликом включити до сфери діяльності відповідних мандатів ООН проблеми сексуального насильства в тимчасово окупованих Росією регіонах.

Про це інформує уніан.

З такою заявою виступив у вівторок заступник міністра закордонних справ України Сергій Кислиця під час участі у відкритих дебатах Ради Безпеки ООН в Нью-Йорку на тему «Торгівля людьми в умовах конфліктів», повідомили УНІАН у прес-службі МЗС.
«Особливо важливим у цьому контексті є необхідність фіксувати документально випадки сексуального насильства, оскільки на територіях, підконтрольних бойовикам, відсутні українські правоохоронні органи і неможливо збирати доказову базу про випадки сексуального насильства», - зазначив представник України на відкритих дебатах.
Заступник міністра також додав, що ухвалена 19 грудня Генеральною Асамблеєю резолюція щодо прав людини в тимчасово окупованому Криму надає необхідні повноваження ООН для того, щоб практично примушувати Російську Федерацію виконувати свої обов’язки країни-окупанта, як вона визначена у згаданій резолюції.
Кислиця підкреслив, що Україна рішуче підтримує міжнародні зусилля, спрямовані на протидію й попередження повного спектру порушень прав людини і зловживань в умовах збройних конфліктів і в постконфліктних ситуаціях.

За підсумками дебатів Рада Безпеки ухвалила резолюцію 2331 (2016) з проблематики торгівлі людьми в умовах конфлікту, одним із співавторів якої стала Україна. Особливий наголос у документі зроблено на питанні використання сексуального насильства як форми терористичної діяльності та фінансування тероризму.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: