Яким був спортивний 2016-й рік у Львові

deathtostock_sweat-7

Нові дитячі клуби, новостворенні та відновленні спортивні майданчики, активна робота по програмі плавання, вперше проведено у Львові Чемпіонат світу з шахів: подаємо короткі підсумки реалізованого у Львові у сфері молоді, сім’ї та спорту впродовж 2016 року.

Нові дитячі клуби, новостворенні та відновленні спортивні майданчики, активна робота по програмі плавання, вперше проведено у Львові Чемпіонат світу з шахів: подаємо короткі підсумки реалізованого у Львові у сфері молоді, сім’ї та спорту впродовж 2016 року, інформує прес-служба ЛМР.

Ярмарок спорту. Відбувся Ярмарок спорту, який зібрав кращі федерації та спортивні організації міста. Ярмарок відвідало понад 10 тисяч осіб.

Нові Дитячі клуби. Запрацювала нова театральна дитяча студія «Колібрі» на вул. Кульпарківській, 160. Відремонтовано зали спортивного клубу на Тютюнників, 49. Запрацював єдиний у місті клуб національно-патріотичного виховання на вул. Китайській, 4. На вул. Ф.Ліста, 2 відкрилася дитяча галерея, де діти освоюють навикам малювання і можуть розміщувати свої роботи для загального огляду. Нові клуби отримали Сихів - на вул.Сихівській, 14 та Левандівка - на вул.Суботівській, 7. Загалом у мережі дитячих клубів займаються близько 4 тис дітей.

Спортивні майданчики. Сучасний майданчик з штучною травою побудований на вул. Кошиця, 4. Повністю відновлений майданчик для гри у міні-футбол на вул. Тернопільській, 13. Вперше у місті побудований майданчик для гри у баскетбол з наливним резиновим покриттям на вул. Кастелівка, 8.Продовжують встановлювати нові майданчики у львівських дворах. Цього року з`явилося 17 сучасних дитячо-спортивних майданчиків. За участю громади створено дитячо-спортивний осередок на вул. Лисенка, 14.

Шаховий чемпіонат. Львів вперше в історії прийняв матч за звання чемпіонки світу з шахів. Близько місяця тривали шахові баталії між львів’янкою Марією Музичук та представницею Китаю Хоу Іфань. Продовжують працювати гуртки шахів у школах міста. Започатковано проведення шахових чемпіонатів серед школярів.

Квартири олімпійцям та паралімпійцям. Львівський олімпієць Тарас Міщук та паралімпієць Антон Дацко отримали квартири. Марія Музичук також отримала квартиру від міста.

Біговий марафон. Львів прийняв фінал Бігової ліги України. Grand Prix Lviv Half Marathon зібрав близько 1,5 тис. бігунів. Завдання наступних років – включення львівського напівмарафону у міжнародну бігову спільноту  AIMS та отримати сертифікат Міжнародної федерації легкої атлетики  IAAF

Програма плавання. У міській програмі навчання плаванню взяло участь більше 1000 дітей з соціально-незахищених категорій населення та діти, батьки яких перебувають у зоні АТО. Загальна вартість програми – 400 тисяч гривень.

Стипендії для талановитих спортсменів. З міського бюджету виділено понад 450 тисяч гривень. для талановитих спортсменів та тренерів. Спортсмени та їх тренери отримали грошову винагороду у розмірі від 1,5 до 3 тисяч гривень за спортивні досягнення.

Дитячий тренер. Унікальна програма, в рамках якої 100 кращих тренерів Львова, які працюють з дітьми та молоддю до 18 років, отримали грошову винагороду по 25 тисяч гривень.

Оздоровлення. 186 дітей оздоровилися у таборі  «Романтик» (м.Скадовськ) на березі моря. З місцевого бюджету виділено близько мільйон гривень. Також у Дитячих клубах організовано «Осередки дозвілля» у літній період.

Футбол на «Арені Львів». Відбулося 15 футбольних матчів команди «Шахтар» (Донецьк) та 4 футбольні матчі команди «Карпати» (Львів). На стадіоні проводилися різноманітні заходи: Футбольний матч національних жіночих збірних команд  Чемпіонат ЄВРО-2017 між Україною та Албанією, Перший етап чемпіонату України з дріфтингу на території парковки «Арени Львів», Футбольний матч між національними жіночими збірними командами України та Греції, Парний Чемпіонат світу з стронгмену серед чоловіків.

Фінансова підтримка спортивних заходів та організацій. 51 спортивна організація завдяки фінансовій підтримці від міста придбала нову спортивну форму та  інвентар, на що з бюджету виділено 2,2 мільйона гривень. З них 600 тисяч гривень отримали три клуби вищої професійної майстерності для придбання спортивного інвентаря та форми: ГК «Галичанка», СК «Сокіл-регбі» та команда водного поло ЛОО ФСТ» Динамо». Організовано та співорганізовано більше 120 спортивно-масових заходів. З міського бюджету на їх організацію виділено близько 1,8 мільйона гривень. З них 175 тисяч гривень отримали спортивні організації на проведення шкільних ліг з різних видів спорту.

Відкриті Кубки Львова. Започатковано нову традицію проведення Відкритих Кубків Львова з різних видів спорту. Ці змагання покликанні стати певною візитівкою міста і залучати кращих спортсменів серед дітей та дорослих. На втілення Відкритих Кубків було виділено близько 3 мільйони гривень.

Співпраця з дитячими та молодіжними громадськими організаціями. Проведено понад 90 заходів молодіжних громадських організацій, на які було виділено близько 1,2 мільйона гривень. Місто співпрацює з християнськими спільнотами, які реалізовують благодійні та соціальні заходи і програми.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: