На КПП «Краковець» віднині окремі черги для авто з українською та іноземною реєстраціями

З 22 грудня на КПП «Краківець» розмежували смуги руху таким чином, що автомобілі з іноземною реєстрацією перетинатимуть державний кордон окремо від решти.

З 22 грудня на КПП «Краковець» розмежували смуги руху таким чином, що автомобілі з іноземною реєстрацією перетинатимуть державний кордон окремо від решти.

Експеримент повинен посприяти зменшенню черг на кордоні з Польщею, які значно збільшились у зв'язку з різдвяними та новорічними святами в Польщі, пише «Високий замок».

Про це розповів керівник Львівської ОДА Олег Синютка. За його словами, 21 грудня, повинні були встановити дорожні знаки, а вже з 22 грудня нововведення повинно повністю запрацювати. Губернатор також пояснив, що реверсну смугу для автомобілів з українською реєстрацією організували за один кілометр до пункту пропуску в Краківці. Смугу відгородили спеціальними парапетами, придбаними в Польщі за 400 тисяч гривень. Раніше йшлось про те, що тимчасові обмежувачі будуть призначені для туристичних автобусів, проте зараз стало відомо, що вони розмежовуватимуть саме автомобільні черги на кордоні з Польщею на під'їзді до КПП «Краковець».

Необхідність організації окремої смуги руху на під’їздах до пунктів пропуску пов'язана з тим, що відповідно до закону, українці, які їздять на авто з іноземною реєстрацією, змушені перетинати державний кордон щоп'ять днів. Через це перед пунктами пропуску і безпосередньо на їхній території утворюються великі черги, що значно ускладнює перетин кордону з Польщею.

Особливо завантаженим вважають саме КПП «Рава-Руська» і «Краковець», оскільки, за даними ДПСУ, щодня близько 10 тисяч осіб перетинають кордон з Польщею саме через ці пропускні пункти.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: