Патрульного Олійника, який застрелив пасажира авто, судитимуть за навмисне убивство

Прокуратурою міста Києва скеровано до суду обвинувальний акт стосовно співробітника Управління патрульної поліції в м. Києві С. Олійника за фактом подій, що відбулися 7 лютого у Києві під час переслідування автомобіля БМВ.

Про це повідомили в ГПУ.

Встановлено, що патрульний поліцейський під час переслідування автомобіля БМВ, в якому перебувало 4 особи, перевищив службові повноваження та в порушення встановленого законом порядку здійснив постріли з табельної зброї, внаслідок чого 17-річний пасажир автомобіля отримав смертельне вогнепальне поранення.

В рамках досудового розслідування С. Олійнику повідомлено підозру за ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство), ч. 2 ст. 15, п. 5 ч. 2 ст. 115 (замах на умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб) та ч. 2 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень) Кримінального кодексу України.

22 грудня 2016 року обвинувальний акт у даному кримінальному провадженні скеровано до Голосіївського районного суду м. Києва для розгляду по суті.

Нагадаємо, що у листопаді поточного року підозрюваному, його захисникам та потерпілим було оголошено про завершення досудового розслідування та надано доступ для ознайомлення з матеріалами кримінального провадження.

Вночі, 7 лютого, четверо молодих людей на іномарці протягом години тікали від поліції. Зрештою поліцейські відкрили вогонь по автомобілю. Тоді загинув 17-річний Михайло Медведєв, пасажир автомобіля. Патрульні, які переслідували BMW у Києві, використали 34 патрони. Інцидент викликав великий резонанс у суспільстві. Відбулися протести на підтримку патрульного Олійника.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: