Вінницькі студенти влаштували флешмоб до 100-річчя «Щедрика» (Відео)

344152

Викладачі і студенти Вінницького гуманітарно-педагогічного коледжу та Вінницького державного педагогічного університету ім. М. Коцюбинського провели масовий флешмоб на честь сторіччя першого хорового виконання «Щедрика».

Викладачі і студенти Вінницького гуманітарно-педагогічного коледжу та Вінницького державного педагогічного університету ім. М. Коцюбинського провели масовий флешмоб на честь сторіччя першого хорового виконання «Щедрика», про це пише День.

У 1916 році хор Київського університету імені Святого Володимира під керівництвом Олександра Кошиця вперше презентував цей музичний твір громадськості. Спершу ініціатори акції планували влаштували її в торговельному центрі, але його вестибюль не зміг вмістити всіх охочих. Виконання «Щедрика» відбулося на вулиці, на локації різдвяного ярмарку.

Диригент хорів Нінель Сізова поділилася враженнями: «Тут тільки професійних хористів до трьох сотень, а скільки людей просто зупинялися і підспівували – не злічити. Переконана, що такого виконання «Щедрика» в Україні ще не було. І казковим є той момент, що звучала ця пісня саме на різдвяному ярмарку, де панує дух свята, щастя, надії і віри у майбутнє».

До мистецької акції долучилися також фольклорний гурт «Мокоша» Вінницького училища культури і мистецтв ім. М. Леонтовича, етномайстерня «Коло», хор технічного ліцею, дитячо-молодіжний хор Спасо-Преображенського кафедрального собору, хор Хрестовоздвиженського храму та хор храму Пресвятої Діви Марії Ангельської.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: