Вимушені переселенці з Криму організували Франкомовний табір у Львові

380x320_100_1_c_ffffff_b47a3e6f496644142528caa0699f90dd

З 4 до 14 січня 2017 року у передмісті Львова, у Пустомитах, на базі туристичного комплексу «Озерний Край» пройде черговий французький мовний табір Club Lumière для дітей і підлітків України. Історія цього лінгвістичного табору почалася у 2006 році в Криму.

Викладачі французької мови Петрашко Ірина та Фазилов Яшар вирішили створити платформу для мотивації молоді, що вивчає французьку мову. В період з 2006 по 2014 роки учасниками табору стали понад 1500 дітей з різних областей України, Франції, Росії. У 2015 і 2016 роках були реалізовані перші проекти франкомовного табору в українських Карпатах, які пройшли з успіхом, передає прес-служба ЛМР.

Основною ідеєю зимової сесії французького мовного табору Club Lumière є об'єднання львівських і французьких традицій святкування Різдва. Можна сказати, що це знайомство з львівської різдвяної казкою з французьким шармом, так як з дітьми працюватимуть французькі викладачі з Нормандії, молоді фахівці «Французька як іноземна мова» університету міста Кан.

В програмі табору заплановані заняття французькою мовою у формі альтернативної освіти, творчі майстер-класи французької кухні, створення театральної та відео вистави «старої казки на новий лад», робота з трейлером свого виступу, спортивні заходи, знайомство з історією та визначними пам'ятками Львова, відвідування та активну участь у багатьох різдвяних подій міста. Потрібно відзначити, що все це буде проходити французькою мовою і діти, в реальних щоденних ситуаціях з французами, зможуть подолати «мовний бар'єр» і страх спілкування французькою мовою.

Хотілося б особливо відзначити спеціально розроблений екскурсійний маршрут з елементами квесту по центральній історичній частині Львова, який очікує на учасників 8 січня. Роботу над цим унікальним маршрутом взяла на себе кримчанка Наталія Альчикова, тележурналіст з Севастополя, яка проживає вже більше 2 років у Львові. Наталя Альчикова закінчує річне навчання на курсах гідів-екскурсоводів «Мандри Плюс». Спільно з громадською організацією «Клуб Люм'єр», організаторами французького мовного табору Club Lumière, Наталія Альчикова розробила ексклюзивний маршрут з урахуванням французьких історичних віх і діячів Франції, які також вплинули на розвиток Львова та на нинішній вигляд міста.

Потрібно сказати, що, незважаючи на складну політичну та економічну ситуацію в країні, люди, вимушені покинути рідні домівки в Криму і переїхати на територію материкової України, люди, змушені будувати своє життя в нових реаліях і «по-новій», не склали руки, а, навпаки, активно беруть участь в суспільному і професійному житті. І вже зараз, нарівні з місцевими жителями Львова, роблять все можливе в просуванні, розвитку багатьох сфер життєдіяльності суспільства, перетворенні вигляду міста, і, швидше за все, вкладають частинку своєї душі в загальну скарбницю Львова.

«Французька Різдвяна Казка у Львові» чекає на Вас з 4 по 14 січня 2017 року. Щоб встигнути зайняти своє місце в «казковій атмосфері», відвідайте інтернет сайт табору www.club-lumiere.com.ua, на якому Ви зможете дуже просто вирішити питання з подарунком для своєї дитини.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: