Найбільше країну люблять у західних областях України

Згідно з опитуванням, мають почуття патріотизму більшість жителів усіх регіонів – від 58% на Донбасі – до 88% на заході країни, 80% етнічних українців та 53% етнічних росіян.

Про це свідчить опитування соціологічної служби Центру Разумкова, передає Уніан.

Майже три чверті (73%) опитаних вважають, що «сильні патріотичні почуття громадян України посилюють позиції країни в світі» (не згодні з цим лише 13%), стільки ж (73%) вважають, що «сильні патріотичні почуття громадян України необхідні для того, щоб Україна залишалася єдиною» (не згодні 12%).
Більшість опитаних (57%) не погоджуються з тим, що «сильні патріотичні почуття громадян України ведуть до негативного ставлення до іммігрантів» (погоджуються лише 18%), 56% не погоджуються з тим, що «сильні патріотичні почуття громадян України ведуть до негативного ставлення до національних меншин» (згодні – 18%), а 51% не згодні, що «сильні патріотичні почуття громадян України ведуть до нетолерантності» (згодні – 23%).
Дослідження проведене соціологічною службою Центру Разумкова з 18 по 23 листопада 2016 року в усіх регіонах України за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей. Опитано 2015 респондентів, теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: