Це шантаж, – Садовий про вчорашні дії у Львівській міськраді

img_7014

Міський голова Львова Андрій Садовий у традиційному відеозверненні прокоментував інформацію щодо розміщення пресувального устаткування у промзоні Рясне-2.

 

За його словами, будівництво нового сміттєпереробного комплексу – це шлях на 2 роки,  а зараз місту потрібно кудись дівати сміття, яке продукують мешканці, тому з тимчасових рішень на випадок надзвичайних ситуацій – це пресування сміття.

«В місті доволі часто бувають конфліктні ситуації. Це нормально, коли ті чи інші групи мешканців не влаштовують певні рішення. В таких випадках я готовий дискутувати і аргументувати і якщо це можливо – шукати компроміс. Так було завжди. Але я ніколи не допускав і не допущу тиску на власні рішення через грубу силу та шантаж», - сказав Садовий у своєму відеозверненні до львів'ян.

Читайте також: У Львівській міській раді відбулися сутички активістів з муніципалами, мер кудись зник

Він додав, що «Львівспецкомунтранс» взяв в оренду за символічні 10 гривень в місяць сучасну установку італійських та фінських виробників. Вона дозволяє зменшити об’єм сміття в шість разів та обгорнути його щільно спеціальною плівкою. Це суттєво полегшує його подальше транспортування.

«Устаткування цілком придатне до розміщення в межах міста, адже не продукує жодних побічних шкідливих речовин. Ми розмістили його в промисловій зоні мікрорайону Рясне-2. В радянські часи ця зона продукувала дійсно багато викидів. Так, наш недолік, що ми не змогли в цих умовах переконати деяких мешканців, що нова пресувальна лінія не створює жодних додаткових загроз. Будемо спілкуватись і роз’яснювати», - зазначив Садовий.

Зазначимо, що вчора на сесії ЛМР Андрій Садовий відмовився включати у порядок денний ухвалу щодо заборони робіт зі сміттям у Рясному.

Нагадаємо, що 20 грудня понад 100 осіб перекрили дорогу на вулиці Шевченка через сміттєсортувальний комплекс у Рясному.

Додамо, що в цей день також відбулося виїзне засідання комісії архітектури, містобудування та охорони історичного середовища Львівської міськради на територію заводу «Львівхімсільмаш», де хочуть розмістити сміттєсортувальний комплекс.

У кінцевому результаті депутати львівської міськради звертатимуться до правоохоронних органів через діяльність ЛКП «Львівспецкомунтранс», що у промзоні між Рясним та Білогорщею, адже дозволів підприємство на таку діяльність немає.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: