У Львові хочуть модернізувати мережу ПТУ

Надати органам місцевого самоврядування повноваження щодо управління закладами професійно-технічної освіти– з токою ініціативою виступила депутат Львівської міської ради Вікторія Довжик.

За її словами, вже другий рік місцевій владі передано функцію фінансування ПТНЗ. “Однак ми залишаємось осторонь процесу формування навчального процесу, підготовки робітничих кадрів. З одного боку, ці навчальні заклади витрачають багато коштів на підготовку кадрів, з іншого боку – ці кадри не відповідають вимогам сучасних підприємств. Ми, як місто, запрошуємо сюди інвесторів, і потім не можемо забезпечити їхпотрібними працівниками”, - пояснила Вікторія Довжик.

Тож депутат пропонує ухвалити звернення до глави Уряду Володимира Гройсмана, аби Львівській міській раді, як органу місцевого самоврядування, було надано повноваження в частині визначення перспектив та напрямів розвитку професійно-технічних закладів освіти та самостійного визначення нормативів їх матеріально-технічного і фінансового забезпечення, а також формування стратегічних напрямів їх розвитку з врахуванням регіональних потреб ринку праці.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: