У Львові презентували книгу про розвиток міських стартап-екосистем

Львів став першим містом, у якому презентували книгу, присвячену розвитку екосистем підприємництва на основі досвіду Амстердама, – «Місто стартапів».

Про це інформує прес-центр ЛМР.

Участь у презентації взяли міський голова Львова Андрій Садовий, керівник програми місцевого економічного розвитку Western NIS Enterprise Fund Ірина Озимок та голова ГО Greencubator Роман Зінченко. Також скайпом до присутніх долучився один із авторів книги Рубен Неувенхінс.

«Перш за все, дякую за те, що ви починаєте зі Львова, – зазначив Андрій Садовий. – Коли 8 років тому ми почали працювати над стратегією нашого міста – спільно з громадськими організаціями, науковими установами та західними партнерами – це дало нам можливість вийти на кластерний підхід у Львові, ми стали містом-стартапом в Україні. Сьогодні багато людей, які люблять новітні технології, переїжджають до Львова переймати досвід. Також тут народжуються дуже мудрі люди – чомусь ця земля така Богом дана. Звичайно, можна нарікати, що хтось від’їжджає, але міграційні процеси були і будуть у світі. Тож завдання влади – не заважати. Якщо влада ще й допомагає – це вже дуже великий плюс. Що ми також розуміємо у Львові, так це те, що потрібно щодня вчитися. Ця книжка має бути настільною для дуже великої кількості людей. Зокрема – і для урядників, які працюють у Львівській міській раді. Треба подорожувати, шукати найкращі практики, впроваджувати їх в життя. Мені дуже приємно, що одне із львівських середовищ, яке працює над Креативним кварталом – перетворенням трамвайного депо у великий центр стартапів – прожило тиждень в Амстердамі цілою командою, вивчало найцікавіше, що там є, аби тут, у Львові, вийти на вищий рівень».

Як підкреслюють автори «Міста стартапів», мета написання книги – надати представникам органів влади, держслужбовцям і публічно-приватним ініціативам настанови щодо того, як вони можуть мислити і працювати як стартапи. Вона дає цілісне бачення того, яким чином публічний сектор може працювати разом із приватним, щоб формувати ідеї, що прискорюють розвиток екосистеми стартапів і живлять місто як інкубатор інновацій. Це коротка розповідь про місто як про послугу, а також про роль місцевої влади в розвитку бізнесу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: