У Військово-медичному клінічному центрі Західного регіону з’явився відеоендоскопічний центр

Понад 20 мільйонів гривень було використано на придбання медикаментів і розхідних матеріалів у Військово-медичному клінічному центрі Західного регіону.

Про це повідомив начальник ВМЦК Іван Гайда під час прес-конференції.

«Що стосується медичного обладнання, то хотілося б набагато більше, незважаючи на те, що було витрачено на понад півтора мільйона більше коштів, ніж 2015-го. Останнє наше придбання – це подарунок з Японії – відеоендоскопічний центр, який дуже суттєво розширить і діагностичні, і лікувальні, у плані ендоскопічної хірургії, можливості. У тому числі під час лікування наших воїнів, учасників АТО», – розповів Іван Гайда.

Крім того, центр отримав допомогу від меценатів, а також субвенції.

Що стосується матеріально-технічної бази, то проводилася і проводиться низка робіт, пов’язана із заміною обладнання, зокрема у ліфтовому господарстві, яке є найбільшим у системі Міністерства оброни, йдеться про понад 400 ліфтів.

«Цього року нам вдалося поміняти два ліфти. Один чисто госпітальний ліфт у хірургічному корпусі і один вантажний. Окрім того, почалася реконструкція даху над рентгенологічним корпусом. Цей корпус – це ціла історія. Цього року йому виповнилося 320 років. Проводиться реставрація цього покриття», – розповів Іван Гайда.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: