Українська морська піхота визнана кращою на заході з підготовки військ — Міноборони

Морські піхотинці українських військово-морських сил Збройних сил України вибороли «Молот воїна» в спільному заході з підготовки військ «Платинум Лайон – 2016» у Болгарії.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

Згідно з повідомленням, близько 30 військовослужбовців окремого батальйону морської піхоти військово-морських сил Збройних сил України взяли участь у спільному заході з підготовки військ «Платинум Лайон — 2016» в рамках проведення заходів з підготовки «Ротаційних сил Чорноморського регіону — 2016», які проходили у Болгарії.

Як зазначається, морські піхотинці ВМС України та США разом із представниками збройних сил Болгарії, Румунії, Молдови, Сербії і Албанії упродовж 10 днів набували навичок у спільних діях у складі багатонаціональних підрозділів.

«Учасники «Платинум Лайон — 2016» відпрацювали тактику дій малих підрозділів, взводу в атаці, штурму будівлі та провели тактичні стрільби. Крім того, військовослужбовці пройшли курс бойового медика з практичною евакуацією пораненого на гелікоптері «Black Hawk». Фінальним завданням було проведення операції — атака-штурм ротного опорного пункту міжнаціональною коаліцією», — йдеться у повідомленні.

За підсумками спільного заходу морські піхотинці українських ВМС були визнані кращими та нагороджені «Молотом воїна».

«Флотський колектив пишається високим професіоналізмом своїх побратимів та вважає такі заходи важливими з точки зору взаємодії між країнами у забезпеченні миру та стабільності в Чорноморському регіоні, а також підготовки українських підрозділів за стандартами НАТО», — наголошується у повідомленні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: