Вугільний «смотрящий» Кононенка хоче купити фабрику Королевської біля Червонограда

Бізнесмен з Тореза Віталій Кропачев, якого називають вугільним «смотрящим» Ігоря Кононенка, хоче викупити вуглезбагачувальну фабрику «Червоноградська».

Про це йдеться в статті на ЕП.

За даними джерел ЕП, зараз Кропачев зосереджений на викупі ПАТ «Львівська вугільна компанія».

«Цінність цього підприємства в тому, що воно керує єдиною вуглезбагачувальною фабрикою західної України - «Червоноградською». До фабрики виробничим циклом також прив'язані відразу два місцевих державних вуглевидобувачів: «Львіввугілля» та «Волиньвугілля», - йдеться в статті.

У розмові з ЕП Кропачев підтвердив свій інтерес до «Червоноградської». «Ми даємо за фабрику 2 млн доларів. Це максимум. Поки що думають», - сказав він.

«Думають народний депутат від «Опозиційного блоку» Наталія Королевська та її давній бізнес-партнер, який проживає в Москві, співзасновник російського «Сібантраціта» Олександр Ісаєв. Їм опосередковано належить 62% «Львівської вугільної компанії», - пише автор.

«Пропозицію Кропачева складно назвати привабливою. Виробнича потужність «Червоноградської» становить колосальні 12,5 млн тонн. Це можна порівняти з потенціалом трьох колишніх збагачувальних фабрик Олександра Януковича, за які нібито було запропоновано 15 млн доларів», - йдеться в статті.

Водночас місяць тому Головне слідче управління ГПУ відкрило кримінальне провадження, в якому співробітники львівської філії ФДМ звинувачуються за статтею 233 КК «Незаконна приватизації держмайна». Йдеться якраз про цілісний майновий комплекс «Червоноградська».

«Простими словами: піднято питання про реприватизацію фабрики. В світлі такої загрози для нинішніх власників запропонована Кропачовим сума може виявитися і не такою вже маленькою», - йдеться в статті.

Раніше ЕП писала, що вугільна галузь отримала нового «смотрящего». Ним став бізнесмен з Тореза, який володіє великими вугільними логістичними компаніями, креатура Ігоря Кононенка - Віталій Кропачев.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: