Вибір редакції: 5 кращих фільмів 2016 року (відео)

captain_fantastic-afisha

Редакція ІА Дивись.info у палкій дискусії обрала свій кінематографічний топ-5. Ділимось нашою добіркою і короткими відгуками про найцікавіші фільми року.

Редакція ІА Дивись.info у палкій дискусії обрала свій кінематографічний топ-5. Ділимось нашою добіркою і короткими відгуками про найцікавіші фільми року.

Редакційний рейтинг вийшов дещо незвичайним, адже не всі представлені у ньому стрічки мали протягом року  широку рекламу та стали мейнстрімовими. Туди не увійшли популярні кінороботи Marvel Studio чи Lukasfilm, тому, пророкуємо, що чимало читачів назвуть наш рейтинг несправедливим. Одначе, ми щиро ділимось тим, що зацікавило чи зворушило нас самих.

Афера під прикриттям

«Афера під прикриттям» - кримінальний трилер на основі реальних подій. У головній ролі – зірка серіалу «Breaking Bad» Браян Кренстон. В основу цього фільму покладено автобіографію сценариста стрічки Роберта Мазура, а історія переповідає про масштабну операцію, під час якої головний герой, працюючи під прикриттям, проникається симпатією до тих, кого має в результаті здати поліції, події розгортаються в США у 80-х роках минулого століття.

Історія, біографічність стрічки, талановитий Браян Кренстон і просто приємні та красиво зняті кадри зі США, Лондона і Парижа, безумовно, заслуговують на увагу.

https://www.youtube.com/watch?v=4_PmkpV3BHM

Гра на пониження

«Гра на пониження» - це одна американська біографічна стрічка із нетривіальним сюжетом та приємним гумором. Фільм знятий за однойменним романом Майкла Льюїса. В український широкий прокат стрічка вийшла 4 лютого 2016 року. Фільм розповідає про чотирьох непомітних біржових гравців, які стають мультимільйонерами під час глобальної фінансової кризи 2008 року.

На екрані глядачів радують Крістіан Бейл, Стів Керелл, Раян Гослінг та Бред Пітт, а стрімкий розвиток подій не змусить нікого сумувати. До речі, стрічка виграла цьогорічний «Оскар» за найкращий адаптований сценарій.

Капітан Фантастік

Ця драма Матта Росса вийшла в український прокат 1 вересня цього року і викликала неоднозначну реакцію глядачів.

Капітан Фантастік – історія про батька-ідеаліста, що намагається відійти від сучасних методів виховання дітей (загальноосвітні школи, віртуальні розваги у вільний час тощо) та потерпає від осуду своїх дій з боку… майже всіх.

https://www.youtube.com/watch?v=Be6CSBtuxU0

Фільм, не маючи ані нестримного екшену, ані графічних ефектів, утім, втримує глядача самою історією та розвитком персонажів, він провокує, подекуди смішить, подекуди розчулює і точно не набридає аж до самого фіналу.

Круті чуваки

Це стрічка для тих, хто втомився від шаблонних американських комедій і шукає якесь розважальне кіно на вечір. Кримінальна комедія з чудовими Расселом Кроу (неочікувано?) та Раяном Гослінгом в головних ролях. Прем'єра стрічки в Україні відбулась 16 червня 2016 року. Фільм розповідає про охоронця і детектива, які змушені працювати разом, щоб розкрити справу про зниклу дівчину.

https://www.youtube.com/watch?v=mYg-bJloUYM

Варто відзначити, що актори органічно вписались у цю стрічку, тому жодної награності чи неприродності на екрані не відчувається, бо цим хлопцям хочеться співпереживати. І, звичайно ж, режисери обіграли (варто зауважити, що непогано це зробили!) уже, здавалось би, заїжджену тему двох головних героїв, які важко уживаються разом, втім мусять це робити.

Українське кіно

Тут редакція не змогла обрати єдиний фільм, тому радимо до перегляду дві українські стрічки.

«Лобановський назавжди» — український документальний фільм, знятий Антоном Азаровим. Він розповідає про легендарного тренера київського «Динамо» Валерія Лобановського, який вперше в історії радянського спорту вивів свій клуб у гранди європейського футболу. Основу фільму склали вітчизняні та зарубіжні архівні кіноматеріали, а також оцінки, судження і спогади про метра його сучасників — гравців, тренерів, журналістів, уболівальників.

«Спадок Нації» – документальний фільм про українську вишиту сорочку. Це стрічка про вишиванку як оберіг, як символ і цінність. Автори перемежували історії з різних регіонів України і вплели у канву фільму розповіді етнознавців щодо особливостей узорів в різних куточках країни. Фільм уже об’їхав півсвіту, адже стрічкою цікавилось чимало українців в різних країнах.

UPD: До речі, поки ми палко обговорювали вищезгадані фільми, зовсім забули загадати чудову стрічку, яка демонструє, як має працювати справжній журналіст — «У центрі уваги».

https://youtu.be/G3uRVoB2kDg

В основі фільму — реальні події. Стрічка оповідає історію журналістського розслідування кореспондентів міської газети «The Boston Globe», яким з анонімного джерела надійшла інформація  про випадки педофілії. У цьому звинувачують представників церкви.

Кінокартина отримала «Оскар» як кращий фільм та кращий сценарій у 2016 році.

Бажаємо приємного перегляду!

ІА Дивись.info

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: