Вибори в ОТГ на Львівщині — це конкуренція адмінресурсу, – ОПОРА

15578357_1387852631226467_5650948655596515850_o
Олександр Неберикут/ фото Львівський прес-клуб

Якщо подивитися на переможців та основних кандидатів, які конкурували між собою на виборах в ОТГ 18 грудня то це були діючі міські, селищні, сільські голови, представники райдержадміністрацій, тобто була конкуренція адмінресурсу.

 

Про це під час прес-конференції заявив аналітик Громадянської мережі «ОПОРА» Олександр Неберикут, передає ІА Дивись.info.

«Мова не йде про те, що там змагалися між собою кандидати, які мають доступ до адмінресурсу, публічний статус зумовлений виконанням ними посадових обов’язків і людьми, які цього всього не мають. В цьому плані всі були в більш-менш рівних умовах, але це вливало на конкурентність виборів, тому що інших структур, які могли  висувати кандидатів, тих же осередків політичних партій - їх немає. Цими  середовищами, які цих кандидатів неявно делегували чи висували - це були органи місцевого самоврядування. Цього очевидно не має бути. Хотілося б, щоб конкуренція була більш відкритою і реальною, і залежала від комунікації з  виборцями і виборчих програм», - заявив експерт.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: