Ми не частина Росії, а незрозумілий «концтабір», – власник ялтинського зоопарку

Зв'язок із зовнішнім світом для зоопарків окупованого Росією півострова Крим повністю втрачена на невизначений час.

Про це власник ялтинського зоопарку «Казка» і парку левів «Тайган» Олег Зубков розповів в інтерв'ю виданню «Крим.Реалії».

«Сьогодні навіть обмін і придбання тварин всередині Росії – справа вкрай складна. Адже ми не частина Росії, а незрозумілий «концтабір», в'їзд і виїзд з якого – через ретельний огляд», – говорить він.

«А оформляти документи через ветеринарне відомство, очолюване «ветеринаром з сокирою» – справа довга і часто пов'язане з подоланням маразматичних перепон», – нарікає директор зоопарку.

Зубков також відзначив, що контракти з зоопарками Європи на поставку тварин були розірвані, куплених тварин довелося продати або втратити.

«Про обмін тварин з європейськими зоопарками, або про їхню покупку ми перестали навіть мріяти з грудня 2014 року, саме в ці дні того грудня ми ввезли до Криму останній транспорт  тваринами з трьох європейських зоопарків», – говорить він.

«Російська митниця замість того, щоб зрадіти, що «в російський Крим прибув настільки унікальний вантаж», та ще з повним комплектом європейських документів, оголосила мене контрабандистом, близько року вела своє мерзенне розслідування і, в кінцевому рахунку, попереднім числом через суд стягнула з мене 1 500 000 рублів в якості мита за вантаж, який їм не належить, і ніяким чином до них не відноситься», – сказав Зубков.

За його словами, зв'язок із зовнішнім світом для зоопарків повністю втрачено на невизначений час, а можливо, назавжди.

Як відомо, окупаційна влада Криму визнала директора ТОВ «Ялтинський зоопарк «Казка» винним у побитті одного зі своїх співробітників, суд засудив його до трьох років позбавлення волі умовно з випробувальним терміном на один рік.

Через переділ власності в Криму Зубков висловлював готовність залишити свій бізнес і перебратися на материкову Україну, однак не здійснив свій намір.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: