У Львові відкриють інфотаблицю про Івана Тиктора

Відкриття інформаційної таблиці, присвяченої видатному видавцеві Івану Тиктору, з нагоди 120-ліття з дня його народження відбудеться з ініціативи Української академії друкарства в рамках проекту «Іван Тиктор – великий видавець, видатний українець», пише ІА Дивись.info.

У заході візьмуть участь викладачі та студенти Української академії друкарства, рідні Івана Тиктора, видавці та дослідники його діяльності, усі зацікавлені.

У проекті також передбачено видання праці «Іван Тиктор і концерн «Українська Преса»: таємниця успіху» та екскурсії Тикторівськими місцями Львова.

Довідка: Іван Тиктор (1896–1982), український видавець, громадський діяч – людина патріотичного чину, втіленого у практичну дію. Засновник концерну «Українська Преса» (1923–1939) – потужного центру книго- та пресовидання у міжвоєнній Галичині. Часописи «Новий Час», «Наш Прапор», «Народня Справа» та ін., фундаментальні «Велика історія України», «Історія української культури», «Історія українського війська», численні твори українських та іноземних авторів, випущені концерном, консолідували націю, а Тиктора зробили найуспішнішим українським видавцем ХХ ст.

Організатор: Кафедра медіакомунікацій Української академії друкарства, (032) 242-23-61, (032) 242-23-81.

Вхід вільний.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: