У ВР зареєстровано законопроект «Про фонд енергоефективності»

Сьогодні у Верховній Раді зареєстровано законопроект «Про фонд енергоефективності» (№ 5598), яким буде врегульовано надання громадянам фінансової підтримки і технічні рішення для зменшення комунальних витрат.

Про це інформує УНІАН.

«Сподіваюсь, що вже на наступному пленарному тижні у січні 2017 року законопроект буде розглянутий у парламенті і якнайшвидше проголосований», -наголосив віце-прем`єр.
Зубко пояснив, що Фонд енергоефективності – це інструмент, який надасть українським громадянам фінансову підтримку і технічні рішення для зменшення комунальних витрат.
За його словами, з 18,6 млрд куб. м газу, що постачається для потреб ЖКГ, 2,4 млрд куб. м втрачаються у системі теплопостачання, 9 млрд куб. м – у будинках, і лише 7,2 млрд куб. м витрачаються за призначенням. Тобто, 11,4 млрд куб. м газу, оплаченого людьми, втрачається.

На переконання Зубка, запуск Фонду стимулюватиме скорочення енергоспоживання та зростання економіки.
«Прогнозуємо скорочення споживання газу на 10 млрд куб. м, забезпечення річної ємності ринку енергоефективності в 60 млрд грн, додаткові фінансові надходження до бюджетів у 10 млрд та створення 75 тисяч нових робочих місць», - наголосив віце-прем’єр.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: