«ДНР» передала Україні двох заручниць

e36d9cb4b0b22c96d
Анжеліку Преснякову та Ольгу Сворак передали Україні, 27 грудня 2016, фото dnr-news.com

Представники самоназваної «ДНР» сьогодні вранці передали керівнику українського Центру звільнення полонених «Офіцерський корпус» Володимиру Рубану двох заручниць.

 

Про це повідомив Володимир Рубан, передає Громадське.

Процедура пройшла між окупованими Донецьком і Макіївкою. Вони передали Рубану Анжеліку Преснякову та Ольгу Сворак.

За словами Рубана, передача Преснякової і Сворак «сприятиме прискоренню процесу обміну полоненими в Донбасі».

Як повідомив заступник міністра оборони Василь Будик, далі жінок передадуть Службі безпеки Укураїни, поблизу Майорська Донецької області.

Натомість як написав у Facebook журналіст Юрій Бутусов, одна із двох переданих Україні з «ДНР» жінок була суддею, а інша - спімешканкою жителя підконтрольних бойовикам територій

«Зараз російські ЗМІ пишуть, що "ДНР передала Києву двох полонених жінок". Хто ці "полонені"? Може, якісь агенти СБУ або снайпери ВСУ? Може їх взяли на поле бою? Одна з них - проста жінка, яка закохалася в чоловіка, що проживає на окупованій території. Він її запросив до себе, але потім вирішив позбутися, звинуватив її в пособництві "укропам" і її кинули "на підвал". Інша "полонена" - суддя з Маріуполя, на окуповані території проїжджала неодноразово», - розповів Бутусов.

За його даними, обидві ці жінки не були в списках полонених для обміну - це просто заручники, схоплені без якихось причин.

«Замість цих двох нещасних випадкових людей, яких просто схопили на вулиці без всяких причин, і які пережили катівні, куди ніколи не приїжджають ні правозахисники, ні ОБСЄ, ні ООН, Україна "добровільно" передасть відразу 15 осіб зі списку на обмін - всі вони під слідством в Україні або вже отримали вирок суду», - розповів Бутусов.

За його словами, Київ передає 6 жінок і 9 чоловіків, «які на відміну від цих двох заручниць перебували в списках на обмін».

«Україна "заручників" не бере - передаємо тільки реальних терористів, найманців, шпигунів і їх пособників, інтерес до яких проявляє противник», - уточнив Бутусов.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: