На Львівщині хочуть збудувати еколого-просвітницький візит-центр

Проект передбачає створення нових велосипедних маршрутів на території України та Польщі.

Днями департамент екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації спільно із Любельським воєводством, гміною Замость, Росточанським парком народовим,  Яворівським національним природним парком, Асоціацією органів місцевого самоврядування Єврорегіон «Карпати-Україна» підписали Концептуальну Записку для участі у програмі транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020 рр. У її рамках вже підготували проект «RoweLove Розточчя – разом незважаючи на кордони».

Про це повідомив директор департаменту екології та природних ресурсів Львівської ОДА Руслан Гречаник.

«Проект передбачає створення нових велосипедних маршрутів на території України та Польщі, зокрема, природного заповідника “Розточчя”, а також їх маркування, облаштування пунктів обслуговування туристів, будівництво еколого-просвітницького візит-центру», - розповів Руслан Гречаник.

За його словами, за кошти обласного фонду охорони навколишнього природного середовища розробили також проектно-кошторисну документацію на «Створення еколого-просвітницького візит-центру в зоні стаціонарної рекреації «Верещиця» Яворівського національного природного парку».

«Це дасть можливість залучити близько 7 млн гривень коштів міжнародно-технічної допомоги на його будівництво, - зазначив директор департаменту. -  Сама будівля спроектована за найсучаснішими німецькими технологіями енергозбереження з використанням сонячних акумуляторів, твердопаливного котла та інших технологій».

Реалізація проекту сприятиме також налагодженню тісної і плідної співпраці між Україною та Польщею у галузі охорони природи, велотуризму, популяризації здорового способу життя та збереження культурної спадщини.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: