Правоохоронці проводять рейдові перевірки у місцях продажу ялинок

Правоохоронці спільно з працівниками лісового господарства та екологічною інспекцією з 23 грудня проводять рейдові перевірки у місцях продажу новорічних ялинок і триватимуть вони до середини січня.

Про це інформує Головне управління Національної поліції у Львівській області.

«Під час рейду працівники поліції виявляють незаконну торгівлі ялинок в невстановлених для цього місцях. Таке правопорушення підпадає під ознаки статті 160 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Санкція статті передбачає накладення штрафу від одного до семи неоподаткованих мінімумів, тобто від 17-ти до 119-ти гривень з конфіскацією майна або без конфіскації», – зазначив інспектор відділу дільничних офіцерів управління превентивної діяльності Головного управління Національної поліції у Львівській обЛасті старший лейтенант поліції Роман Реміта.

«Перевіряємо документи, а також чи мають продавці супроводжуючі документи на ялинку, чи ялинки чіповані, тобто чи законно дерево заготовлене. Якщо ялинка незаконно добута, тоді ми її вилучаємо і складаємо на правопорушника протокол, який скеровуємо до суду», – зазначив інженер охорони і захисту лісу Львівського лісгоспу Зіновій Олійник.
Загалом з початком рейдових перевірок було виявлено більше двадцяти недобросовісних продавців святкових дерев. Міру покарання для них призначатиме суд. Порушення правил вирубки та продажу ялинок тягнуть за собою адміністративну, а у деяких випадках і кримінальну відповідальність.
Кожен покупець також має право перевірити у продавця документи на хвойну продукцію – це товарна гарантія на закупку ялинки та документ про її радіологічний стан (на виявлення екологічної чистоти дерев).
Правоохоронці закликають потенційних продавців «лівих» красунь не займатися нелегальною вирубкою ялинок, а покупців – не купувати незаконно зрізані деревця.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: