Рішення московського суду потрібне для виправдання злочинів Путіна в Україні, – політолог Микола Давидюк

sud

Найкраща реакція офіційного Києва на рішення московського суду за поданням екс-депутата-утікача Володимира Олійка, що зміна влади в Україні – це конституційний переворот, – повне ігнорування. Про це ІА Дивись.info розповів політолог Микола Давидюк.

14611157_10209386360669068_1725088187300715361_n

Микола Давидюк - політолог, директор аналітичного центру «Політика», автор книги «Як працює путінська пропаганда».

«Насамперед таке рішення доводить ще раз усім відому тезу, що у Росії судів немає. Є політичне підпорядкування певних інституцій, які вони називають судами, але  реальних судів у Росії нема. Путінський режим вміє виписувати будь-які рішення: визнати винним, визнати невинним, віджати бізнес, особливо коли йдеться про велику газову чи нафтову компанію, будь-що. Тобто ті сервісні олігархічні корупційні схеми, які називають судами, готові ухвалити будь-яке рішення – це по-перше. По-друге, рішення суду щодо неконституційності зміни влади в Україні взагалі не має жодного відношення до Росії і до Москви», – вважає політолог.

[dyvys_blockqoute text="Путінський режим вміє виписувати будь-які рішення: визнати винним, визнати невинним, віджати бізнес, особливо коли йдеться про велику газову чи нафтову компанію, будь-що" author=""]

Експерт вважає, що російським судам краще зайнятися тим, що відбувається у їхній країні.

«Росія анексувала Крим, вона веде агресивну війну на Донбасі. Чому про це їхні суди мовчать? І про те, що їхні військові генерали відправляють сюди солдатів? Чому суд не хоче дати оцінку чи винести вирок своєму президенту Путіну, який надав докази і щиро зізнався, що анексував український півострів, що відправив туди свої війська, «вєжлівих» чи «нєвєжлівих чєловєчков»? Чому вони не говорять про те, що їхні війська знаходяться у Сирії? Чому не говорять про те, що їхні військові вчиняють там військові злочини проти людства? Тому що ця медійна акція покликана виключно для того, щоб заповнити російський внутрішній медійний ефір новинами про Україну. Вони зараз будуть казати про те, що в Україні відбулася несправедлива зміна влади, вони будуть награвати типовий російський міф про злочинний режим в Україні тільки задля того, щоб виправдати злодіяння Путіна у нашій державі. Крім цього, це рішення суду нічого не несе», – зазначив політолог.

Експерт переконаний, українські політичні мігранти зобов’язані виконувати певні завдання Кремля, щоб мати можливість жити на території Російської Федерації.

«Таким політичним мігрантам, як Олійник, Азаров, Янукович, дають певні громадські навантаження. Їм потрібно чинити політично-громадську активність для того, щоб їх не видворили за кордон Росії. Тому їм треба створювати антиукраїнські новини. Якщо зробити медіааналіз, то можна побачити, що кожного місяця хтось із них робить заяви. Наприклад,  минулого місяця виступав Янукович, Азаров створив якийсь форум політичних українських біженців у Росії. Перед тим він створював комітет порятунку України. Люди, які вкрали в Україні мільярди і думали, що вони будуть ніжитися на островах і тратити ті мільярди, уявляли собі все по-іншому. А тепер вони змушені просто танцювати під дудку Путіна  – проводити антиукраїнські акції, виголошувати антиукраїнські меседжі. Хоча насправді багатьом цього не хочеться, але це така вимушена обставина перебування у Москві. Це чисто політтехнологія, до того ж брудна, яка ще раз показує, що в Росії судів просто немає», – продовжує пан Давидюк.

[dyvys_blockqoute text="Таким політичним мігрантам, як Олійник, Азаров, Янукович, дають певні громадські навантаження. Їм потрібно чинити політично-громадську активність для того, щоб їх не видворили за кордон Росії. Тому їм треба створювати антиукраїнські новини" author=""]

Однак експерт не схильний пов’язувати сьогоднішнє рішення московського суду із негативною реакцією українців на падіння російського літака у Чорному морі.

«Чисто технічно судове рішення готувалося значно раніше. Суд виніс вирок не за годину, він був написаний ще до початку політичного сезону. Зрештою, навряд чи реакція українців на падіння літака сильно вплинула на ставлення Кремля до України. Воно як було негативним, так негативним і залишається», – пояснив експерт.

Водночас він переконаний, офіційний Київ не повинен робити жодних заяв з цього приводу.

[dyvys_blockqoute text="Правильна реакція – ігнорування. Зрозуміло, що Росія може приймати будь-що, але це далі території Москви чи Російської Федерації розповсюджуватися не може" author=""]

«Правильна реакція – ігнорування. Зрозуміло, що Росія може приймати будь-що, але це далі території Москви чи Російської Федерації розповсюджуватися не може. Плюс це рішення є юридично нікчемним. Ну, нехай визнають, що розпад Великої Римської імперії був неправильним. Тобто вони вправі приймати такі недолугі рішення. Якщо у них є час і бажання цим займатися, нехай займаються. Україна має свої справи, зокрема багато міжнародних політичних викликів, багато питань щодо реформ всередині самої країни. Займатися треба цими речами, а не втрачати свій час, увагу і сили на те, щоб доводити, що Олійник був неправий», – резюмував Микола Довидюк.

Нагадаємо, Дорогомиловський районний суд Москви визнав події в Україні в 2014 році державним переворотом. Таким чином, московський суд задовольнив позов колишнього депутата Верховної Ради України Володимира Олійника.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: