Епідпоріг захворюваності на грип та ГРВІ перевищено у 21 області та Києві

Епідемічний поріг захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції перевищено у 21 області України та Києві.

Про це інформує УНІАН.

Про це повідомляє Центр грипу та ГРВІ державного закладу «Український центр з контролю та моніторингу захворювань Міністерства охорони здоров’я України» в аналізі епідситуації за період з 19 по 25 грудня (51 тиждень року).
Зазначається, що тенденція до росту захворюваності зберігається. Так, за минулий тиждень на грип та ГРВІ захворіло 419 тис. 427 осіб, з них 61,7 % - діти віком до 17 років. Показник захворюваності на грип та ГРВІ (сумарно) серед населення України на 8,9 % більший у порівнянні з попереднім тижнем.

Найвищий показник захворюваності на грип та ГРВІ зареєстровано в Київській, найменший – у Харківській областях.
Інтенсивні показники захворюваності перевищили епідемічні пороги в 21 областях України та м. Києві. Лише в Одеській, Івано-Франківській та Харківській областях показники знаходяться нижче епідемічного рівня.
На звітному тижні темп збільшення хворих серед дорослих і дітей до 17 років підвищився на 9,8% та 6,5% відповідно. Найвищі темпи спостерігалися в західних областях України.
Серед людей, які звернулися за медичною допомогою, госпіталізації потребували на 33,2% більше, ніж минулого тижня.

Фахівці відзначають високий рівень своєчасних звернень за амбулаторною медичною допомогою та госпіталізації хворих у цьому епідсезоні, тому фіксується істотно менше ускладнень від хвороби.
Також, за даними Центру грипу та ГРВІ, на 51-му тижні не зареєстровано летальних випадків від грипу.
З початку епідсезону в Україні проти грипу вакциновано 103 тис. 018 осіб.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: